• Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.

   
Domov O društvu Zgodovina

Zgodovina

natisni

Smo dokaj mlado društvo, ki je bilo ustanovljeno februarja leta 1996. Še pred tem smo neformalno ustanovili mladinsko društvo, ki se je po enem letu preimenovalo in registriralo kot Športno društvo Vidonci. Sedež imamo formalno še v gasilskem domu, svoje prostore pa imamo v športnem centru, ki še ni v celoti dokončan.

Priprava terena za igrišče 1996

Na začetku smo sodelovali na raznih tekmovanjih v malem nogometu in drugih športnih igrah v sosednjih vaseh. Organizirali smo razne kulturno zabavne prireditve in srečanja mladih. Prav tako smo že prvo leto začeli z aktivnim nastopanjem v malem nogometu na travi v občinski ligi malega nogometa v Puconcih. Nastopali smo le na gostovanjih, ker svojega igrišča nismo imeli. Zato smo si leta 1997 zastavili zelo obsežen projekt in sicer izgradnja športnega centra v Vidoncih. Tako smo projekta lotili že v istem letu in s pomočjo raznih dotacij, sponzorstev, nabiralnih akcij, lastnih virov in obilo volje izvedli nakup zemljišča in ga delno že pripravili. Leta 1998 smo zgradili travnato igrišče in ga pripravili do te mere, da smo v sezoni 1998/1999 že igrali na domačem igrišču.

V letu 1999 smo igrišče in okolico v celoti uredili in začeli smo z zbiranjem sredstev in dokumentacije za gradnjo slačilnic. Po dolgotrajnih pogajanjih in čakanju smo v prvi polovici leta 2000 pridobili vsa potrebna dovoljenja za gradnjo. V drugi polovici leta pa smo sklenili pogodbe z vsemi izvajalci del in nadzornim organom ter pričeli z deli. Pri izvajanju del so v glavnem sodelovali člani društva in nekateri vaščani, kar nam je precej zmanjšalo stroške.

Valjanje terena za igrišče 1996 Slačilnica 2000

Z deli smo nadaljevali v letu 2001 in 2002. Do konca leta smo zgradili slačilnice, ki že delno služijo svojemu namenu. Proti koncu leta 2002 pa smo na podstrešju zgradili in opremili še mladinsko sobo, katere otvoritev je bila na samo Silvestrovo istega leta. V prihodnje bo potrebno zagotoviti še vodni vir ter dokončati izgradnjo razsvetljave, fasade, dokončanje notranjih prostorov tušev in sanitarij. Projekt nameravamo dokončati v naslednjem letu.

Izgradnja mladinske sobe 2002

Za uspešno in plodno delo smo prejeli že več priznanj, naši člani pa so v vsem dosedanjem obdobju dosegali številne uspehe, predvsem ekipno.