• Registracija
    *
    *
    *
    *
    *
    Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.

Domov Forum

Ravnotezje Beline

Vse kar se tiče bliskanja s fotoaparati...

Ravnotezje Beline

OdgovorNapisal/-a Pilaj » Pe 29 Jul, 2005 18:04

Aloha! Man eno pitanje, za tiste keri ze bole kaj mislite polek kda strnckate! Drejci pa dragos vaj prvoga cakan! Man probleme vcasih pre macroje...enostavno neman pojma......kak izenacite belino....negi san zaodo....ka baje obstaja neksa bela karticaaa.....ka v njej zmeris svetlobo pa te slikas....ale kak je tej sistem? Eti eno slika kda san pajka sliko....pa se vide...ka so nepravilne barve ka ma na hrbti prevec bele....barve...kak napravite....ka de to pravilne barve!

Hvala za odgovore!
Slika strncnjena: 25cm razdalje z close-up 4d leco, pre 370mm, iso 100, f3.1,
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Pilaj
Stari maček
Stari maček

Kraj: Vidonci 68
Klub: KMN VIDONCI, Barca
Garaža: VW Polo

OdgovorNapisal/-a Dragos » So 30 Jul, 2005 14:18

Pri ročnih nastavitvah obstaja Write balance, ko ga nastaviš greš z aparatom na belo podlago in aparat ti more nastavit belo ostrino---vsaj jaz imam tak----se pravi ale na beli zid ale na beli papir :ok
Uporabniški avatar
Dragos
Stari maček
Stari maček

Kraj: M.Sobota

OdgovorNapisal/-a Nurse » So 30 Jul, 2005 23:13

Pilaj

Ka toga pavoka tudi doma mate. Lejpe je kak.....,pa mislen ka nevaren

tudi tak. :D  :D
Nudim prvo pomoč...
Uporabniški avatar
Nurse
Vajenec
Vajenec

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Drejči » Po 01 Avg, 2005 09:16

Super fotke  :bravo

Si moram še jaz v kratkem omisliti makro lečo. Odlične makro fotke za male pare. Kdaj kasneje pa tudi kak makro objektiv ne bi škodoval  :)

No pa gremo nazaj k tvoji fotki. Postopek kako naštimati belino je že Dragos opiso in ga ne bom ponavljal.
Druga možnost je, da belino prilagodiš v kakem programu ala Photoshop, ACDSee in podobni.

Zdi pa se mi, da te pri tvojih fotkah ne moti belina ampak osvetlitev. Mogoče te moti, da je zadek pajka preosvetljen (bel). Predlagam, da malo eksperimentiraš z osvetlitvijo fotografij. Tudi tvoj strnckas sigurno omogoča zmanjševanje/zviševanje osvetlitve.
Moje mnenje je, da je osvetlitev tvojih dveh pajkov že sedaj odlična. Sam osebno ne bi kaj dosti spreminjal  :poklon

Drejči
Uporabniški avatar
Drejči
Vajenec
Vajenec

Kraj: Domžale
Klub: AC Milan

OdgovorNapisal/-a Pilaj » Sr 10 Avg, 2005 18:11

Malo san kiksno.....ka san nej v raw formati sliko...samo san pa resan dober plugin za photoshop najso...nik color efex 2.0 tu pa mas resan puno moznosti za sliko malo obdelati!
Uporabniški avatar
Pilaj
Stari maček
Stari maček

OdgovorNapisal/-a Pilaj » To 10 Jan, 2006 18:32

no ja malo začetniške nevednosti...napaka na tan pavoki je bila odpreta zaslonka na f3.1 in exposure time 1/1000! Fotoaparat moj prešnji nej več podpero kak 1/1000 v načinu aperature! v tan načini san tudi sliko...in premočna svetloba bila zato je pavok bi presvetel palo bi zaslonko zapro pa bi bila slika dobra!  :ok  :ok
Uporabniški avatar
Pilaj
Stari maček
Stari maček

Vrni se na Foto te zaodo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost